Nyt se on totta. Ikisinkku on seurustellut YLI kymmenen päivää. Ajatuksena loputtoman pitkältä ajalta kuulostava aikajakso sujahti ohi kuin hujauksessa ja nyt voinkin sitten pysähtyä pohtimaan menestykseni salaisuuksia.

1. Nähkää harvoin.

Mitä sitä turhaan nuorta suhdetta rasittamaan liiallisilla tapaamisilla. Riittää vallan mainiosti, että kymmenestä päivästä vietätte neljä yhdessä ja muina päivinä hoidatte yhteyden pidon tekstiviestein ja mesen välityksellä.

2. Älä paljasta heti kaikkia temppujasi.

Mies kannattaa pitää pienessä jännityksessä. Koukuta hänet kuumalla käytökselläsi, mutta älä heti toisilla treffeillä yllätä häntä ilmestymällä oviaukkoon ylipolvensaappaissa, sukkanauhoissa ja korsetissa. Päinvastoin! Kirjoita tämä suunnitelma blogiisi (jota tiedät hänen lukevan) ja jätä hänet vapisemaan odotuksesta... Vielä jonain päivänä ;)
Hän ei yksinkertaisesti malta jättää sinua, koska hän haluaa nähdä tuon verkkokalvoilleen painuneen kuvan myös livenä.

3. Älä anna hänen huomata huonoja puoliasi ihan vielä.

Kymmenen päivän aikana mies ei välttämättä ole vielä täysin lumoutunut sinusta, joten hillitön mässäily, neuroottinen kalorien laskenta, itkupotkuraivarit ja häpeämätön piereskely kannattaa jättää myöhemmäksi.

4. Älä kuitenkaan ole liian ihana...

Jos tarkoituksesi on säilyttää kundi yli 30 päivää, niin älä ole alussa liian ihana, vaan anna hänelle pieni vinkki siitä, millainen saatat huonolla hetkellä olla. Esimerkiksi Dannylla on pieni aavistus siitä, millaiseen jäätävään hiljaisuuteen saatan joskus laskeutua, niin hän osaa varautua siihen kelkkahaalarien ja mielenkiintoisten elokuvien kanssa. Miehet yleensä myös pitävät pienistä haasteista ja mököttävän naisen huulten kaartuminen hymyyn saa heidän sisäisen luolamiehensä uhkumaan UGH-voimaa.

5. Tykkää sopivasti.

Vihjaise miehelle tunteistasi, mutta älä toitota niitä montaa kertaa päivässä. Yleensä on suotavaa, että nainen on se, joka ensimmäisenä myöntää ihastumisensa, jonka jälkeen mieskin uskaltaa antautua tunteilleen. Kuitenkin on parempi, että tunteistaan puhuu ääneen mieluummin hieman liian harvoin kuin hieman liian usein. Tällöin ne tunteista puhumishetket tuntuvat spesiaaleilta, eikä miltään pakolliselta mantralta.

6. Mitä jos kylmenee?

Jos tuntuu, että kumppanisi on etääntymässä, niin älä hätäile. Kymmenen päivää on pitkä aika pitää säännöllisesti yhteyttä samaan henkilöön, joten hetkittäinen etäisyydenottaminen voi tehdä hyvää. Jos huomaat, että edelliset viisi päivää sinä olet ollut se, joka on aina ottanut ensimmäisenä yhteyttä, niin odota seuraavan kerran kumppanisi yhteydenottoa. Anna hänelle mahdollisuus ikävöidä sinua ja päättää itse, koska haluaa kysellä päivän kuulumiset. Jos kumppanistasi ei kuulu koko päivänä, niin hengitä sisään, hengitä ulos ja mene nukkumaan. Odota seuraavan päivän kello neljään ja jos siihen mennessä ei kuulu mitään niin ota yhteyttä. Hän ei saa kuitenkaan unohtaa sinua.

7. Passaa ja tule passatuksi.

Kun kumppanisi on luonasi kylässä, niin passaa häntä. Syötä hänelle mitä hän haluaa ja katsokaa niitä elokuvia, joita hän haluaa katsoa. Samaten kun sinä olet hänen luonaan kylässä, niin anna hänen passata sinua, äläkä yritä olla liian "eiku sinä päätät. Eiku sinä. En minä, päätä sinä"-jankuttaja. Se on ärsyttävää. Kompromissien ja yhteisten päätösten aika on myöhemmin. Alussa on suotavaa olla vuoronperään pikku-diktaattori.

8. Kosketuksen voima.

Älä ujostele tarttua toista kädestä ja painautua hänen kainaloonsa (siis jos hän ei levitä ympärilleen "leave me alone"-energiaa). Suhteen alussa läheisyys on kaiken a ja o, ja jostain syystä on helpompi keskustella syvällisistä asioista sylitysten. Esimerkiksi me Dannyn kanssa pohdittiin käsi kädessä kysymystä "Miten elämä tuli maapallolle?" Ja sen jälkeen häkellyttävää kysymystäni. "Onko avaruuden ulkopuolella elämää?" 
Kahden akateemikon väliset sänkykeskustelut ovat jotain niin eroottista...

9. Naura

Naura hänen jutuilleen, tarinoilleen, vitseilleen, teoilleen, sanoilleen ja kaikelle mahdolliselle. Tosin hyväntahtoisesti. Tai jos olet arka nauramaan, niin hymyile niin paljon, että poskesi jumittuvat. Tämä luo yhteenkuuluvuuden tunnetta. Naura myös itsellesi, niin hän ei pidä sinua ihan tosikkona.

10. Esittele hyvät puolesi.

Liian siloiteltua kuvaa ei saa antaa, mutta hyvän kuvan kuitenkin. Älä liioittele taitojasi, kauneuttasi ja elämäntapojesi terveyttä, mutta älä myöskään vähättele niitä. Kerro rehellisesti, kuinka pidät huolta kunnostasi, kuinka hyvä olet siinä ja siinä ja kuinka komeina pidätkään kulmakarvojasi. Itsensä vähättely on totaalinen turn off ja kuka jaksaisi pitkään katsoa huonosta itsetunnosta kärsivää ihmistä? Siis sellaista, joka tuo sen vielä esille kaikin mahdollisin tavoin. Ole ylpeä itsestäsi, rakasta itseäsi niin kyllä sinustakin ollaan ylpeitä ja sinua rakastetaan.

Olipas syvällinen lopetus.

Lopuksi haluan kiittää Womppista, jonka ansiosta olen Oindexin viikon nousijat-listalla. En malta odottaa ensi viikkoa, jolloin pääsen varmasti "viikon laskijat"-listalle :D

 P.S. 11/29