Seuraavana aamuna Prinsessa Serafina heräsi niskat jumissa ja kylmissään. "Smurffien" eli suomalaisten saunatonttujen petivaatteet eivät hirveästi lämmittäneet kolme kertaa isompaa ihmistä. Brutus taas tuhisi onnellisena kerällään eilisen päivän järkytyksiä pois. Prinsessa ryömi hiljaa ulos vajasta, ettei vaan herättäisi mussukkaansa.

"Huomenta!" heidät löytänyt tonttu hihkaisi kun näki Prinsessan astelevan pienen kylänsä laitamia. Prinsessa inahti vastauksensa. Hän ei välittänyt hirveästi kommunikoida kenenkään kanssa huonosti nukutun yön jälkeen. Hänen puhelahjansa romahtivat ennestään kun näki aamupalansa. Puuroa jälkiruokakulhoakin pienemmästä astiasta ja leipä, jonka syömiseen ei tarvittaisi edes yhtä haukkaisua.
"Älä huoli, se on paljon täyttävämpää miltä näyttää", kokkihattu päässä kekkaloiva smorfttu sanoi. Prinsessa ynähti toistamiseen ja söi hiljaisuuden vallitessa. 

"Niin, siitä kirouksen heikentämisestä..." Prinsessa aloitti kun oli hetken aikaa katsellut oudon kylän puuhia. Hän ei lakannut ihmettelemästä smorfttujen outoa ulkonäköä. Luonnotonta, jopa maassa, jossa puputkin puhuvat.
"Aivan, aivan!" pääsmorfttu sanoi ja viittoi Serafinan mukaansa, kohti kylän keskellä olevaa aukiota. Prinsessa henkäisi hämmästyksestä, kun huomasi aukion keskellä seitsemän eriväristä hehkuvaa oviaukkoa.
"Sinä olit näin ovien takana!" 
"Mahtavaa päättelykykyä, Teidän Korkeutenne..."
"Mutta mitä nämä tarkoittavat?"
"Nämä ovet kuvastavat niitä seitsemää fiktiivistä hahmoa, joiden pohjalta olet luonut miesihanteesi", pääsmorfttu selosti samalla kun osoitteli oviaukkoja vuoronperään.
"Sininen vei sinut Harry Potterien ihmeelliseen maailmaan, vihreä taas nakkasi sinut Pemberleyhyn tapaamaan "unelmiesi miestä" Mr. Darcya."
"Entä nämä muut?"
"Vaaleanpunaisen oviaukon kautta pääset New Yorkiin tarkistamaan, että onko Herra Kiho sen kaiken hehkutuksen arvoinen. Oranssi taas vie sinut Marsiin tapaamaan ensimmäistä ihastustasi: Turbo Prätkähiirtä", tässä kohtaa smorfttu nauroi. Prinsessä hymähti loukkaantuneena.
"Punainen ovi vie sinut 1700-luvun Skotlantiin, jossa pääset ottamaan selvää, että onko Diana Gabaldonin luoma Jamie niiden kaikkien kyyneleiden ja huokailujen arvoinen. Keltaisen läpi kuljettuasi pääset erääseen maailman suosituimpaan fantasiamaailmaan, jossa tiellesi osuu sekä Legolas että Aragorn. Harmaan takana sinua taas tietämättään odottaa eräs pelkissä risaisissa farkkushortseissa ja tennareissa kuljeksiva pikkuintiaanipoika, jolla on tapana raivostuessaan muuttua hevosen kokoiseksi sudeksi", smorfttu esitteli loput oviaukot.

Prinsessa tuijotti aukkoja suu auki.
"No niin Prinsessa. Minne haluaisit mennä ensimmäiseksi? Jos ennen jouluaattoa opit jokaiselta reissultasi jotain, niin kirous laimenee niin paljon, että Tuomiopuun istuttamisen jälkeen olet vapaa löytämään unelmiesi  miehen!" Smorfttu sanoi mysteerisesti.
"Hämmentävää... " Prinsessa sanoi ja alkoi miettiä.

*********************************************************

Nyt onkin sitten aika pieneen interaktiiviseen osuuteen! Mistä Prinsessa Serafinan pitäisi retkensä aloittaa? Valinta on siinä mielessä tärkeä, että ensimmäisen reissun kohdehenkilö tarttuu matkaan ja kulkee myös muiden maitten läpi. Voit "äänestää" myös Mr Darcya tai Dracoa, sillä heidänkin luokseen saatetaan eksyä uudemman kerran.

Ja äänestys aikaa tuonne iltaan asti, jolloin aukeaa "kymmenes luukku".