"Mikä sinä olet!?" Prinsessa Serafina kivahti samalla kun nosti Brutuksen suojelevasti syliini. Hänellä oli kyllä omat aavistuksensa olennon... no... lajista, mutta hän ei ollut aivan varma.
"Olen suomalainen saunatonttu", sininen olento vastasi.
"Sinä näytät aivan... Smurffilta". Tonttu huokaisi ja pyöräytti silmiään. Hän oli kuullut smurffittelua lähes aina kun oli viimeisen viidenkymmenen vuoden aikana aivan tarpeeksi.
"Minä en ole smurffi. Olen suomalainen saunatonttu. Jokaisen maan saunatonttu edustaa kansansa värejä ja Suomessa ne ovat (ikävä kyllä) sininen ja valkoinen. Siksi sininen iho ja valkoiset vaatteet."
"Eikö olisi ollut parempi, että teillä olisi valkoinen iho ja siniset vaatteet?" Brutus kysyy Prinsessan hiusten suojasta. Tonttu tuijottaa Brutusta alta kulmain ja tyytyy tuhahtamaan.
"Lähdetään!" hän komentaa hetken päästä.
"Minne?" Prinsessa kysyy, mutta lähtee välittömästi seuraamaan tonttua.
"Smurffimaahan. No minne luulet? Tuhoamaan ylläsi olevan kirouksen, tietenkin!"
 

Prinsessa jähmettyi paikalleen. Kirouksen? Hän ei ollut koskaan kuullut kirouksesta.
"Minkä kirouksen?"
"Isäsi suututti Koukkunokan kun olit sikiö. Noita kirosi sinut ikuiseen sinkkuuteen", tonttu vastasi huolettomasti, "äläkä jää sinne seisoskelemaan! Meillä on pitkä matka edessämme!"
"Ikuiseen sinkkuuteen...?" Prinsessa kysyi vielä ällistyneempänä.
"Se tarkoittaa sitä, ettet tule koskaan olemaan parisuhteessa", tonttu hihkaisi jo hyvän matkan takaa.
"No kyllä minä sen tajusin!" Prinsessa kivahti ja lähti harppomaan sininaamaisen kummajaisen perään. "Mutta en tajua että... Miksi?"
"Koska isäsi suututti noidan".
"Miten?"
"Kaatamalla Tuomiopuun".
"Tuomi..."
"Ja sinun täytyy istuttaa uusi Tuomiopuu"
"Istuttaa puu?! Minä en istuta puita!"
"Et niin, saat apua puun istutukseen. Mutta ei siinä kaikki..." tonttu hymisi salaperäisenä. Prinsessa ei ollut varma halusiko hän tietää enempää.
"Meidän täytyy myös hieman hillitä ympärilläsi olevaa kirousta. Olisi voitu olettaa, että kirous vaikuttaisi niin, että kukaan ei haluaisi olla kanssasi, mutta kirous toimiikin niin, että SINÄ et halua olla kenenkään kanssa. Ja sitä ajatusmallia täytyy muuttaa!"

Prinsessa olisi halunnut kysellä vielä enemmän, mutta he saapuivatkin juuri ihmeelliseen pikkukylään keskellä metsää.
"On jo myöhä ja sinun pitää nukkua. Yritä ahtautua tuohon lämmitettyyn vajaan", tonttu komensi ja osoitti kohti viiden neliön kokoista ja metrin korkuista rakennusta.
"Mutta..."
"Puhutaan huomenna lisää. Siitä vasta pitkä päivä tuleekin..." tonttu naurahti.
 

---Jatkuu---

*****

Ikävä kyllä en saanutkaan uutta joululaulua täysin valmiiksi nyt illaksi, mutta ehkäpä sitten huomiseksi. :)