En ole muistanutkaan kertoa erästä mieltäni kuohuttanutta asiaa.

Nimittäin roikkajohto.

Unohdin tässä taannoin oman roikkani kotosalle kun lähdin ajelemaan Rovaniemelle. Tänne luvattiin niin isoja pakkasia, että lähdin sitten hankkimaan uutta roikkaa Motonetistä. Ei ollut helppoa. Olen käynyt Motonetissä vain kerran aikaisemmin, joten luonnollisesti eksyin matkallani ja poukkoilin milloin missäkin ennen kuin tajusin, että kyseinen liike onkin siellä kaupungin toisella puolella. Kysykää minulta mistä tahansa kenkäliikkeestä ja opastan teidät sinne, mutta tuollaiset motoriikkakaupat... Ei niiden koordinaatit meikäläisen mieleen painu.

Ensimmäisellä kerralla kun kävin Motonetissä, niin minulla oli korkokengät jalassa ja naama laitettuna. Sain palvelua kahdelta miesmyyjältä ja sain sisätilanlämmittimen hetimiten hyppysiini ja pääsin poistumaan kaupasta. Nyt saapastelin sisään rönttäkengilläni ja ilman meikkiä ja jouduin seikkailemaan ihan yksin niiden korkeiden hyllyjen välissä roikkaa etsien.

Roikkien kohdalla järkytys oli aika suuri. Autooni sopivia roikkajohtoja sai vain vihreän värisenä.

Kamoon!

Autoni on burgundinpunainen ja nyt siinä on vihreä roikkajohto. Joka yhdistää autoni harmaaseen tolppaan.

Siis karseeee!

Jos piti saada vaihtelua roikkajohtoihin niin olisitte tehneet vaikkapa valkoiset johdot. Tai tummanharmaan. Mutta ei. Vihreän. Hirveästi vaan aplodeja niille insinööreille.

Kävinpäs sitten muuten taas lukematta tentissä! Se olikin aika mielenkiintoinen kokemus, sillä nimeäni ei ollut missään tenttikuoressa, vaikka olin ilmoittautunut Weboodin kautta. Onneksi kiltti kuulustelija tulosti minulle ihka oman kysymyslappusen ja pääsin sitten kuitenkin tenttimään.

Oli muuten pienoiset paineet onnistua tentissä kun olin silmästä silmään tavannut kuulustelijan ja hän näki vuokseni hirveästi vaivaa, että ylipäätänsä pääsen tenttisaliin. Kieltämättä kadutti semisti, etten ollut vaivautunut lukemaan enemmän kirjoja nimeltä "Sosiologia" ja "Sosiologisia karttalehtiä"

Mutta kävipä tuuri! Suoritin siis  "Johdatus sosiologiseen tutkimukseen ja tutkimuskäytäntöihin" -kurssin osasuoritusta ja tässä samalla käyn myös ympäristösosiologian kurssia ja yksi tenttikysymys oli "Miten sosiologia kuvastaa luonnon ja yhteiskunnan välistä suhdetta?"

HALLELUJAH! Hyvä etten tippunut penkiltä kun olin niin riemuissani! Toinen kysymys olikin sitten jotain valtion ja kansakunnan eroista, mutta jokainenhan siihen nyt osaa jotain yleispätevää vastata, niin meikä kyllä pääsee läpi tästä. Voin vaikka vannoa! 

Ja tästä lapset opitte sitten tulevaisuuden varalle sen, että kun olette yliopistossa ja ette ole lukeneet tenttiin niin menkää sinne tenttiin kuitenkin. Hyvällä tuurilla saatte eteenne sellaisia kysymyksiä, joihin osaatte vastata maalaisjärjellä ja se kyllä riittää läpi pääsemiseen.

Oevoe. Olisi se kiva joskus mennä tenttiin ja tietää, että osaa vastata, eikä vain mennä katsomaan, että osaiskohan sitä vastata. Ehkä panostan vähän enemmän sitten ympäristösosiologian ja kasvatuspsykologian tutkimusmenetelmien tentteihin.

Huomenna ajattelin alkaa ottaa kuvia siihen kuvahaasteeseen. Nyt lähden vihdoinkin tekemään jotain kämppäni pölykoirille.

P.S. Stuba elää!! Jälleen sain syyn avata maikkari aina puoli kahdeksalta <3

Hitsi vie...
Jos saisi Stubuliinin ja Andruliinin yhtä aikaa makkariini....