Sinkkuilu voidaan jakaa 5-tasoiseen järjestelmään. Kaikki sinkut eivät käy läpi kaikkia tasoja, vaan osa hyppää suoraan ylimmälle tasolle, osa taas ei koskaan yli tä alinta tasoa.


Taso 1
Sietämätön sinkku


Alimman tason sinkkuja ovat he, jotka ovat 15 vuotta täytettyään olleet sinkkuina n. kaksi kuukautta. Osalla syynä on se, että he ovat tavanneet unelmiensa miehen ja sitoutuneet häneen täysin ja ehdoitta. Toisilla syynä on taas se, että heille kelpaa ihan kuka vaan. Siis ihan kuka vaan, kunhan heidän ei tarvitse olla sinkkuja. Heille sinkkuus on kirosana, pelottava olotila, johon päätyvät vain ne rohkeimmat ja urheimmat ihmisyksilöt. Ne yksilöt, jotka ovat jättäneet leijonille kuuluvan laumakäyttäytymisen kauas taakseen ja tiikerien tapaan osaavat viettää aikaa ilman jatkuvaa sekstailua savanneilla tuuheaharjaisimman loverock-solistin kanssa.

Jokainen meistä tuntee varmasti tällaisen henkilön. Hän saattaa olla sinkkuna useampia kuukausia, mutta hänellä on jatkuvasti jonkun sortin säätöä ja jonkunsortin seuralainen ja jonkunsortin henkilö, jonka kanssa olla ehkä-yhdessä. He eivät vaan kykene olemaan rehellisesti yksin. He eivät myöskään kykene harrastamaan vapaita seksisuhteita, sillä heidän klitoriksensa/terskansa on suorassa yhteydessä heidän sydämiinsä ja jo ensimmäisen suudelman jälkeen he piirtelevät sydämiä kouluvihkoihinsa ja huokailevat rakastuneesti. Tästä syystä alimman tason sinkut kärsivät usein sydänsuruista ja tuntuvat olevan usein elämäänsä tyytymättömiä.

Taso 2
Riippu-Sinkku

Kakkostason sinkut kykenevät olemaan jo rehellisesti sinkkuina, mutta yleensä aika lyhyitä aikoja. Heidän rehellinen sinkkuaikansa kuluu jatkuvaan ruikuttamiseen ja miesten/naisten perään parkumiseen. Heidän Facebook-statuksissaan he vähintään kolme kertaa viikossa kertovat, kuinka haluavat löytää rakkautta ja kuinka "vitun yksinäistä" heillä onkaan. Heille ei kuitenkaan kelpaa ykköstason sinkun tapaan kuka tahansa, vaan he pitävät pientä tasoa mukana valitessaan kumppaneitaan. Taso ei tosin hirvittävän korkealle ylitä, minkä vuoksi he usein valittavat siitä, että millaiseen järkytykseen tulikin taas viime perjantaina sorruttua.

Hyvin moni meistä sinkuista voi nostaa kätensä ylös, kun kysytään, että olemmeko koskaan "vajonneet" kakkostasolle? Itse ainakin löydän itseni hetkittäin tuijottamassa keittiön ikkunaani koristavaa sydänlamppua ja kyynel silmäkulmassa mietin, että miksi kukaan ei halua tutustua minuun, miksi olen ollut kohta neljä vuotta sinkkuna ja miksi en saa rakastaa??? Yhy yhy nyyh nyyh. Kakkostasolla on sinänsä ihan virkistävää käydä hetkittäin, saapahan ainakin märehtiä itsesäälissä, mutta sille ei ihan totta kannata jäädä kitumaan. Ylemmillä tasoilla on rennompi meininki.

Taso 3
Alistunut Sinkku

Alistunut sinkku on nimensä mukaisesti "alistunut kohtaloonsa". Hän on tullut siihen tulokseen, että kukaan ei rakasta häntä romanttisesti ja se on hänestä ihan OK. Alistuneella sinkulla on yleensä kevyitä ja pinnallisia suhteita, mutta hän ei odota niiden muuttuvan syvällisemmiksi. Yleensä hän ei edes yritä aktiivisesti etsiä rakkautta tai edes tiedosta kaipaavansa sellaista, koska mitä sitä itseään sellaisella asialla stressaamaan. "Jotkut meistä on tarkoitettu elämään yksin", hän ajattelee samalla kun selaa lehdistä "Annetaan kissanpentuja"-ilmoituksia.

Alistunut sinkku viettää iltansa usein uuden kissanpentunsa kanssa ja kirjoittelee silloin tällöin FB-statukseensa, että olishan se ihan kiva, jos ois halikumppani. Hän pärjää kuitenkin ilmankin. Tai niinhän luulee. Yleensä alistunut sinkku on suhteellisen tyytyväinen elämäänsä, mutta ei kykene kunnolla peittämään väpättävää alahuultaan, kun häneltä (taas) kysytään, että vieläkö olet sinkku?

Mutta ei hätää kolmostason sinkut. Kyllä te sieltä vielä nousette!

Taso 4
Diktaattori-Sinkku

Kun ohitsesi ajaa pyöreänmallinen auto, jonka stereoista kuuluu "I DON'T NEED A MAN TO MAKE ME FEEL GOOD" tai jotain sinne päin, niin tiedät, että ohitsesi ajaa diktaattori-sinkku. Hän ei rakkautta kaipaa. Hän rakastaa itseään, peilikuvaansa, elämäänsä, kissaansa, ystäviään ja perhettään. Hän ei rakasta vakipanojaan, hän käyttää heitä hyväkseen. Hän ei kaipaa perässään roikkuvia exiään, hän käyttää heitä vain tyydyttämään tekstailutarpeensa. Hän ei ainakaan  arvosta korkealle vastakkaista/samaa sukupuolta. Hänen blogiinsa on linkki Wikipedian (nais)sovinisti-artikkelissa.

Diktaattori-sinkku on sydämensä  yksinvaltias. Hän on päättänyt olla sinkku kaikin mahdollisin keinoin. Jos hänen eteensä astelee Juuri Sopiva, hän lyö kädet silmilleen ja jalat korvilleen, pieraisee ja karkoittaa kyseisen henkilön pois elämästään. Diktaattori-sinkku ei jää kuitenkaan murehtimaan, hän ei olisi nyt mitään rakkautta halunnutkaan. Hän tarvitsee tämän itsekeskeisen elämänvaiheen kaiken sen yhyy-olen-yksin-mussutuksen jälkeen.

Nelosvaihe on yhtä yleinen kuin kakkosvaihe sinkkujen kohdalla. Suurin osa meistä sinkuista jossain välissä haistattaa pitkät homejuustot vastakkaiselle/samalle sukupuolelle ja elämme ylpeästi yksin. FB-statuksissamme on viikoittain "Sinkku ja ylpeä siitä" tai "miehet *huokaus*"-päivityksiä. Diktaattori-sinkku on lähes mahdoton kesyttää. On parempi vain vetäytyä sivummalle, ja odottaa josko hän hieman lauhtuisi ja mahdollisesti "taantuisi" kolmostasolle ja olisi tuolloin hieman vastaanottavaisempi, tai josko hän mahdollisesti nousisi Sinkkuuden Korkeimmalle asteelle, jolloin hän on kirjaimellisesti easy-to-get.

Taso 5
Rakkauskypsä-Sinkku

Minulla oli pienoisia hankaluuksia päättää kumman sijoitan korkeimmalle tasolle: itsenäisen sinkun, vai itsevarman sinkun? "Erakon" vai parisuhde-kypsän? Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että koska ihminen on loppujen lopuksi kumppania kaipaava eläinyksilö, niin rakkauskypsä ja itsevarma sinkku on kaiken huippu.

Rakkauskypsä sinkku ei ajattele, että ehkä minä joskus saan kumppanin. Hän tietää, että hän saa kumppanin. Hän ei mieti, että koskakohan alan seurustella. Hän ajattelee seurustelevansa jo nyt, sillä se tuleva kumppani on jo olemassa jossain. Hän on raivannut kylppäriinsä hieman tilaa tulevan kumppaninsa hammasharjalle ja on ostanut seksikkäitä alusvaatteita valmiiksi. Hän on ostanut kirpputorilta muutaman mies/naisystävällisen DVD:n ja hankkiutunut eroon  "I'M SO EFFIN' SINGLE! DID YOU HEAR ME?" -julisteistaan. Rakkauskypsä sinkku nauttii elämästään: hän viettää aikaansa kissansa kanssa, hän pitää itsestään huolta, hän kehittää itseään ja hän rakastaa elämäänsä. Hän ei ajattele, että häneltä puuttuu jotain, sillä hän tietää, että hänellä on kaikki ja kaikki on hänen saatavillaan. Hän ei murehdi, että koska hänen prinssinsä saapuu valkoisella jaguaarillaan, sillä hän tietää prinssin olevan tulossa.

Rakkauskypsä sinkku on onnellinen. Hän ei ole sen onnellisempi silloin, kun rakkaus saapuu, vaan hän on ns. onnensa huipulla jo valmiiksi. Tästä syystä hän ei lataa parisuhteelle ja kumppanilleen hirveitä paineita ja tällöin rakkauskypsän sinkun suhteet yleensä ovat onnellisia ja kestäviä.

Toisin sanoen: Rakkauskypsä sinkku on lukenut Rhonda Byrnen "The Secret"-kirjan ihan hemmetin monta kertaa lävitse.

**********
Koon 39 kenkiä myynnissä huutonetissä! Myydään, kun ovat liian isoja minulle.
Klikkaamalla pääset katsomaan tarkemmat tiedot.