Ähkäisin kauhistuneena kun todellisuus iski päin näköä. Lauantaina tämä vaikutti todella hyvältä idealta ja onnistuminen 100 % varmalta. Vielä eilenkin, sunnuntaina, hihkuin intoa ja odotusta uutta haastettani kohtaan. Olen kuitenkin aikuinen ihminen, ei minun pitäisi vapista kauhusta tänä maanantaisena aamupäivänä, jolloin lupaukseni koko kauheudessaan alkaa näyttäytyä.

Lupasin itselleni olla viikon syömättä suklaata.

VIIKON!

Seitsemän päivää. Siinä on kuusi päivää liikaa. Päivän kestän hyvinkin ilman suklaata ja ilman ongelmia, mutta sen jälkeen.... En halua edes ajatella.

Mutta tämä on pakko tehdä. Tämä täytyy tehdä. Haluan testata ja haastaa itseni äärimmilleen. Haluan käydä helvetissä ja selvitä sieltä takaisin. Lisäksi haluan myös syödä sen kostean suklaakakun, joka kauppojen kylmäkaapeissa minulle aina huhuilee. Jos selviän tästä, niin syön sen.
Yksin.
Viidessä minuutissa.

ja jos en selviä, niin häpeän itseäni ja tahdonvoimattomuuttani.

Hämmentyneenä tajuan yhden asian, kun katseeni kohtaa "FAST soija90-proteiinijauheen. Se on maustamatonta ja maistuu ällöttävälle ilman kaakaojauhetta. Ehkäpä se on poikkeukseni. Jokaisen salireissun jälkeen ja mahdollisesti myös iltapalana vedän kaakaosoijaproteiinit sisääni ja selviän jälleen seuraavaan päivään.

Tämä haaste on sellainen, etten uskalla tähän ketään pakottaa, mutta kanssasisaria olisi mukava saada matkaan. Jos koet liiallista intohimoa salmiakkia, suklaata, hedelmäkarkkeja tai alkoholia kohtaan, niin kokeile kanssani viikon itketys-kuuria.