En aluksi ajattelut kirjoittavani tästä mitään, koska tietyllä tapaa olen niin häveliäinen ihminen, että omalla naamalla seksistä puhuminen nostaa punan poskilleni ja saa minut ajattelemaan "mitä jos äiti tämän lukisi?"

Sitten mietin, että mitä väliä? Olen 22-vuotias aikuinen ihminen, jonka kohdalla sana neitsyt ei tarkoita horoskooppimerkkiäkään. Antaa palaa siis.

Luin Henry Laasasen blogista/kolumnista tämän kirjoituksen:
Stephen Fry shokeerasi feministit teoriallaan ja koska olen laiskiainen, niin kopsaan nyt vain Laasasen blogista tänne tiivistetyn suomennoksen pätkästä, joka sai minut ajattelemaan.

Stephen Fry: Säälin heteromiehiä, koska naiset haluavat seksiä vain saadakseen sitoutuneen suhteen. Naisille seksi on hinta, jonka he maksavat sitoutuneesta suhteesta. Naiset haluavat poikaystävän ja sitten he haluavat sitoutumisen. Monista heteromiehistä tuntuu, että naiset pitävät heitä seksuaalisesti ällöttävinä. Miesten on vaikea uskoa, että naiset haluavat seksiä siinä kuin miehetkin. Jos naiset haluaisivat seksiä kuten miehet, heteroille olisi samanlaisia seksin hakemisen "kruisailupaikkoja" (puistoja yms.), kuten homoille. Homomiehet ovat täydellinen litmus-testi. Jos homomiehet haluavat päästä laukeamaan, he menevät puistoon päästäkseen paineistaan eroon.

Toki näin alkuun haluan huomauttaa, että Stephen Fry on siis suhteellisen tunnettu komedia-näyttelijä ja hän varmasti puhuu näin provosoivasti pelkästään viihdyttääkseen ja herättääkseen keskustelua myös homo(miesten), miesten ja naisten seksuaalisuudesta ja niiden eroista.

Itselläni kuitenkin pisti pahiten silmään se, että Fry ei ainakaan lukemissani viitteissä maininnut sanallakaan sitä, että ehkä suurin syy naisten ja miesten seksuaalisen aktiivisuuden ja ylipäätänsä seksuaalisuuden eroihin on siinä, että naisten seksuaalisuus on ollut tabu vielä ihan muutama vuosikymmen sitten. Seksuaalisesti aktiivisia naisia pidettiin hysteerisinä, turmiollisina, polttamisen arvoisina, huorina, vaarallisina, kirottuina ja kaukana kunniallisesta ihmisyksilöstä. Hyvä nainen oli siveellinen, kiltti, harrasti seksiä elämänsä aikana joko ei-kenenkään tai pelkästään aviomiehensä kanssa ja muutenkaan naisen ei nyt hirvesti odotettu seksistä nauttivan.

Maailma on muuttunut ja maailma muuttuu, mutta todella hitaasti. Me olemme todennäköisesti keskimäärin avoimempia myös seksuaalisuuden saralla kuin vanhempamme ja meidän lapsemme tulevat olemaan keskimääräisesti meitä avoimempia. Ja tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että lapsenlapsemme kirmaavat ilman huolen häivää miesten perässä ja pyöriskelevät ilman rihmankiertämää julkisilla rannoilla VAAN että naiset ja miehet ovat tasa-arvoisempia siinä(kin) suhteessa, että yhden illan jutut eivät tee miehestä supersonnia, eivätkä naisesta horoa. Yhden illan jutut vaan ovat osa toisten seksuaalisuutta, kun taas joillekin ne eivät sovi.

Nykyäänkin - ikävä kyllä - seksuaalisesti vapaamieliset ja aktiiviset naiset tuomitaan hyvin helposti todella rumin sanoin. Huora, jakorasia, jokamiehenoikeus, ei-tyttöystävämatskua... Ja vahvasti ja avoimesti seksuaalisen naisen tuomitsevat SEKÄ miehet ETTÄ naiset ja sehän itseäni ottaa eniten päähän. Jos kuulenkin, että joku tuttuni mainitsee jostain naisesta, että "se nyt makaa kenen kanssa vaan", niin välittömästi alkaa nousta höyry korvista. Samaten jos joku sanoo jotakuta huoraksi vaikkapa vain "leikkimielellä" niin hän saa osakseen julman muljauksen. Huorittelijat voisivat mennä itseensä, eikös?
Seksiä (homo)miesten tavoin harrastava nainen joutuu väkisin puolustamaan elämäntyyliään ja oikeuksiaan vapaaseen seksiin, koska yhteiskunta ei (vielä) anna sitä oikeutta heille.

Toki "kenen kanssa vaan makaavissa" -naisissakin on eroja. Osa harrastaa sitä siksi, että haluavat seksiä, osa siksi, että heille se on helppoa ja osa siksi, että se on ainoa keino saada edes joskus kokea fyysistä läheisyyttä ja olettavat saavansa rakkautta, jos antavat.


Siitä päästäänkin helposti seuraavaan pohdintaani: miksi naiset eivät syöksy pusikkoon panemaan puolituttuja yhtä helposti kuin homomiehet? Osa syynä on varmastikin se, että naiset eivät saavuta todellakaan yhtä helposti tätä fyysistä hekuman huippua verrattuna miehiin. Onnekkaita ovat nämä orkkukone-naiset: heitä on harvassa. Fry on oikeassa siinä mielessä, että naiset yleensä haluavat seksin mukanaan tuomia kylkiäisiä ehkä enemmän kuin itse seksiä (jota Fry näyttää käyttävän synonyyminä yhdynnän kanssa. Itselleni seksi on hieman laajempi käsite). Naisille (ei kaikille, eikä osallekaan aina) seksin kaipuuseen liittyy usein myös läheisyyden kaipuu, intiimin ihokosketuksen tuoma turvallisuus, pussailu, halailu, toisen kanssa oleminen... Ne ovat yleensä monin verroin tyydyttävämpiä kuin itse pelkkä akti, joka suurimman osan kohdalla ei johda minkään sortin laukeamiseen. Jo naisen anatomia estää sen. Me olemme hankalampia tässäkin mielessä. Että olkaa miehet onnellisia.

Koska me naiset siis usein haluamme kokea täysivaltaisen seksi-kokemuksen, emmekä pelkkää yhdyntää niin tämän vuoksi emme myöskään hyppää kovin helposti puolitutun kanssa puistossa sijaitsevan pusikon taakse kiksailuturnajaisiin. Psyykkinen ja emotionaalinen puoli on meille tärkeää etenkin silloin, jos emme saavuta mitään erikoisempaa fyysistä tyydytystä pikapanosta. Tämän vuoksi hurjat ja yllättävät semijulkisessiot hoidetaan pääasiassa kumppanien tai muuten hyvin tuttujen ihmisten kanssa.

Tarkoittaako tämä siis sitä, että naiset eivät rakasta seksiä? Ei tietenkään. Naiset rakastavat seksiä. Naiset eivät vaan aina rakasta yhdyntää. Joskus siihen "suostutaan" vain siksi, että saadaan mies onnelliseksi ja varmasti joskus miehet suostuvat siihen vain siksi, että saavat kumppaninsa onnelliseksi. Minun on hankala uskoa, että yksikään mies ei koskaan harrastaisi seksiä osittain velvollisuudentunnosta, olkoon kyseessä hetero tai homo.

Harrastavatko naiset seksiä vain saadakseen jotain? Eivät. Aina. Allekirjoittanut itsekin harrastaa seksiä joskus ihan vaan seksin vuoksi, joskus läheisyyden vuoksi, joskus velvollisuudentunnosta ja joskus saadakseen miehen tekemään aamupalaa.

 

 

P.S.  Kirkkohäitä haluaville homoille oikeus kirkkohäihin!