Eräänä aamuna heräsin ja katsoin kännykkääni. Hieraisin silmiäni ja katsoin kännykkääni uudestaan. Hieraisin kännykkääni ja katsoin sitä pelonsekaisen hämmennyksen vallassa. Näyttöä koristi omituinen musta läntti. Aivan kuin kännykkä olisi joutunut pitkäksi aikaa painoksiin ja näyttö vaurioitunut, tai kyseessä on kosteusvaurio. Joka tapauksessa tämä läntti häiritsee muun muassa tekstareiden lähettelyä ja nyt olen huomannut, että se kasvaa. Hitaasti, mutta varmasti.

Olen niin moderni nainen, etten mistään hinnasta halua palata viime vuosituhannelle, luopua tekstiviesteistä ja vastata puhelimeen tietämättä yhtään kuka soittaa. On siis aika hankkia uusi BFF ja kaavoihin kangistuneena etsin sitä Nokian merkeistä.

Ja siinä se oli. XpressMusicini korvaaja, jossa on viiden megapixelin kamera ja värivaihtoehtona VIOLETTI!

Ahihiiiii <3

Nokian nettikaupassa hinta on  199€ (plus postikulut), joten päätin käydä myös kiertämässä paikalliset elektroniikkaliikkeet ja niiden hintoja. Huomautan, että täällä Gigantti ja Veikon kone ovat samassa rakennuksessa naapureina keskenään.

Veikon koneessa tuleva kapulaisena maksaisi 219€ ja sen saisi violettina jo nyt  heti. Mietin, että eipä tuolla hintaa paljoa enempää jää kuin netistä tilaamalla ja jos ongelmia tulee niin BFF on helppo kiikuttaa Veikkoon ja vaatia korjausta/korvausta.

Astelin sitten Giganttiin ja siellä tätä mallia (Nokia 6700 slide, muuten) saa hinnalla 179€. Siis millä logiikalla naapurikaupoissa samaa puhelinta myydään 50€ erolla? 

Näin ensi alkuun voisi ajatella, että ongelmaa ei ole. Mutta kyllä. Meillä on ongelma. Tällä hetkellä Gigantissa on tarjolla vain seuraava väri:

Kyllä. Alumiini. Aivan. Minäkin olen järkyttynyt. Osa lukijoista ymmärtää heti, mikä tässä on ongelmana. Tarkennuksena ymmärtämättömille: minä en halua tämän väristä puhelinta! Toki alumiini on huomattavasti parempi kuin musta, harmaa tai tummanruskea (tai kaikkien kolmen sekotus) mutta kun tämä väri luonnossa on vielä hieman valkoisempi ja... vähemmän metallisen hopeinen (joka menisi pakon edestä) niin... Minulla on ongelma.

Tällä viikolla Giganttiin tulee kuitenkin myös kahta muuta väriä myyntiin:

-.- .... Nämä värit ovat ihan jees, mutta toisaalta molemmissa mättää jokin. Pinkki on ehkä hivenen liian kirkuva ja tämä sininen oli luonnossa vähän vähemmän näin nätin sininen.

Eli ostanko ylihintaan unelmaväripuhelimen, halvalla ruman puhelimen vai odotanko pari päivää ja ostan "no joo"-puhelimen? Toki voisi käväistä Veikossa kertomassa hieman faktoja naapurista, mutta en kyllä tiedä auttaisiko se asiaa.

Palataan asiaan torstaina kun näen livenä tämän pinkinkin ja näen onko se oikeasti näin räiskyvä. Toisaalta voisi käydä kysymässä jo tänään, voisiko ihana Gigantti tilata minulle violetin version ja toimittaa se ASAP paikalle ennenkuin vanha kännyni mustenee lopullisesti.