Eilinen baarireissu oli omalta osaltaan valaiseva, toisaalta hyvin tavallinen. Kuitenkin yksi asia sieltä nousi ylitse muiden ja se oli Facebook-valehtelu.

1.) "Mikko Mikkonen lähtee tästä poikien kanssa Teuvalle pelaamaan minigolfia. Hyvästi Sodankylä!"


Siinä me sitten kaverin kanssa hymyillään onnessamme, että ihan hyvä, että Mikko lähti kauas pois niin eipä tarvi tänä iltana sen takia ainakaan vetää turhaa stressiä ja analysoida hänen liikkeittään. Mukavaa vielä, että Mikko fiksuna poikana ilmoitti asiasta samana päivänä Facebookissa, niin ei tarvi myöskään tuhlata illasta montaa minuuttia "tuleekohan se vai eikö se tule?"-keskusteluihin.

MUTTA KAPPAS! Kello lyö kaksi ja jälkeenjäänyt Tuhkimo-Mikko se sieltä purjehtii paratiisin portaita alas ja loksauttaa leukamme tanssilattiaan. Käsittääkseni Teuvan ja Sodankylän välinen välimatka on kuitenkin sellainen, ettei kukaan lähde pelaamaan täältä sinne minigolffia ja kaahaa illaksi takaisin! MIKKO MINKÄ TEIT! Jos suunnitelmiin tulee muutos, niin on hyvien tapojen mukaista ilmoittaa siitä naamakirjassa. Me Lapin tytöt emme pidä yllätyksistä ja lupausten pettämisestä ja FB-valehtelu on pahimman luokan lupausrikko.

Toki ehkä Mikko halusi yllättää meidät (tai sen ysikymppisen vaahtosammuttimen, jota nauratti)... Etelän varikset....

2) "MIka Mäkinen valmistautuu räjäyttämään tanssilattian! Lisää viinaa, suu jo napsuu!"

Voi Mika, Mika... Miksi annat ymmärtäväsi tulevasi, mutta et tule kuitenkaan? Toki humalatila voi estää tulemisen (kuin tulemisenkin), mutta kyllä näillä leveyspiireillä helposti baariin pääsee niilläkin promilleilla, missä fiineimmissä kyläsissä ei pääsisi edes portsarin luokse. Yrititkö edes vai lakkasiko suun napsuminen pian statuspäivityksen jälkeen ja seuraavan kerran liikahdit lähemmäs WC-pöntön kutsua seuraten yhdeksältä aamulla?

Kyllä, humalatilassa ihminen käsittääkseni (ei omakohtaista kokemusta ja YLPEÄ siitä, vaikkakin eräs baarimikko minua sairaaksi epäilikin :P) usein kuvittelee olevansa pysäyttämätön ja kykenevä juomaan ennätysmäärän alkoholia sammumatta. Minun on kuitenkin hankala uskoa sammumisteoriaan, sillä kyseinen status päivitettiin kahden maissa yöllä ja koska se ei sisältänyt kirjoitusvirheitä niin syyn täytyy olla jokin, mikä tuskin olisi estänyt ainakaan ilmoittamasta estymistä Facebookissa? MIKSI?! Minä niiiiiin olisin halunnut nähdä sinut pitkästä aikaa Mika! Tästä lähin kutsun sinua Urpoksi tai vielä pahempaa... Ilpoksi. Jatkossakin joudut vain itseäsi koskettelemaan jos ei pian ala henkselit paukkua ja jotain konkreettista tapahtua. Vai pitäisikö minun paukuttaa? Kas siinä pulma. 

Ilta herätti myös muita kysymyksiä:
Kuinka härskiksi sitä täytyisi heittäytyä, että saisi mitä haluaa? 
Kuinka suoraan nainen saa ehdottaa?
Vetoaako ominaishajuni vain 50+ miehiin?
Miten hemmetissä olin saanut leffan aikana popcornin kiiltokalsareitteni alle takareiden kohdalle?
Minne meni Sadun mulkaisu?
Kuinka monesti me vielä menemme grillin kautta kotiin ihan vaan siksi, että miehet on?

Koska saadaan seuraavat kauniit kuvat otettua?
Miten kukaan voisi muistaa minä vuonna Salkkarit ovat voittaneet jonkin pystin?
Miten kukaan voisi muistaa, mikä oli sen Karia vokotelleen taiteilijahomon nimi?
Miksi ukkonen tulee silloin kun pitäisi saada laulaa ensimmäistä kertaa Singstaria?
Miksi Sodankylä mainittiin Sisko tahtoisin jäädä -leffassa esimerkkinä alkeellisesta junttikylästä?


Vastaukset:
Selviää testaamalla. Katsotaan kuka uskaltaa testata.
Ei liian suoraa, miehet säikkyy.
Kyllä. Deodorantti ei unohdu enää koskaan.
Ei aavistustakaan. Hyvin mystistä ja fysiikan lakeja uhmaavaa toimintaa harrasti se poppari.
Hukkaan :(
Liian monesti ja liian huonoista syistäkin vielä.
Ensi kerralla!
2002
Peter Krynqvist?
Koska elämä on.
Koska Sodankylä on.


Vaan Fenii sydän Sodis siltikin 4-eva <3

Ja ei kai tuo minun nilkka nyt NIIN outo ole?
Kyllä... Se on.


Ja kyllä, olette oikeassa siinäkin, että ylläoleva teksti on kevyttä kettuilua niitä ihmisiä kohtaan, kohta kertovat KAIKESTA Facebookissa n. tunnin välein.