Ai niin! Olen aivan unohtanut kertoa, että viime perjantaina kaveriani iskettiin ehkä vuoden parhaimmalla iskurepliikillä:

"Sinun mummostasi tulee hyvännäköisiä lapsenlapsia"


Siis anteeksi mitä? No, lausahduksen idea oli hellyyttävä ja sisältö itsetuntoa nostattava. Toki sen olisi voinut muokata muotoon "Mummosi lapsenlapsi on hyvännäköinen" tai vielä parempi: "Sinä olet hyvännäköinen", mutta ei pidä vaatia liikaa mieheltä, joka kärsi neljän promillen humalasta.

Töissä alettiin tällä viikolla harrastamaan suokävelyä. Aluksi harrastimme päivän "5km yhteen suuntaan including kolme jänkäylitystä" ja totesimme sen liian rankaksi, jonka jälkeen muutimme sen muotoon "Oikopolku. 2,5 km yhteen suuntaan including 1,5 km jänkäylitystä". Jalkani ovat parhaillaan niin turvonneet, että jouduin tänään ostamaan koon 39 kengät, koska edes pottuvarpaani ei mennyt kolmekasiin. Saa nähdä pyöriikö nämä jaloissa jahka jalkani entisöityvät.

Olin ajatellut ostaa valkoiset gladiaattorit. Ostin mustat gladiaattorit ja jännän väriset korkogladiaattorit (osta kahdet normaalihintaiset kengät, saat halvemmat puoleen hintaan -tarjoukset haksauttavat minut aina). Yritin sitten ottaa kuvan itsestäni ja kengistäni ja mitäs siitä tuli?


 

Ei. mitään.
Ensinnäkin: naama ei näy.
Toiseksi: kengät ei näy
Kolmanneksi: Salama vääristää kenkien värin.
Neljänneksi: Uusi t-paitamekkoni olikin jotenkin lyhyempi kotona kuin kaupassa.
Viidenneksi: MIKÄ ON TUO REISI?

Siis jumalauta minä en enää IKINÄ kävele suolla enkä hakkuuaikioilla enkä ainakaan syö proteiinipainotteisesti tonnikalaa ja kananmunia välipaloiksi, kun nähtävästi se yhdistelmä tuhoaa lopullisesti jo ennestään muodokkaat koparani. Muhkusämpylät jäävät kirkkaasti kakkosiksi tässä sarjassa. Pääsisin ilman mitään karsintaa Suomen pikajuoksumaajoukkueeseen näillä jaloilla. Ja vielä miesten sarjaan.

No, onneksi otin lähikuvankin kengistäni.


 

Ja tajusin, ettei olisi kannattanut, sillä nyt näen itsekin aivan liian hyvin, kuinka paljon damagea viikkojen saapastelu metsissä aiheuttaa vaikka kuinka yrittäisi rasvata ja raspata ja liottaa vedessä. Jos reiteni ovat miehen niin jalkateräni ovat metsätyömiehen. Jalkani ovat niin turvonneet, että näistäkin meinasi remmit paukkua. Pedikyyriaika heti istutuksen jälkeen varataan kyllä jo ensi viikolla.

Mutta ostin minä toisetkin kengät! Viisastuneena sitten päätin kuvata ne näin:


 

Täsmälleen samoin kun edellisenkin kuvan. Nähtävästi jotkut eivät vaan opi koskaan. Kengät ei näy, ainoastaan mustelma näkyy. Aiheutin tuon ihan itse, kun löin itseäni pottiputkella reiteen. En ymmärrä miten se on mahdollista, mutta se on. Ja käy kipeää. Mustelma on hyvin iso, mutta koska reiteni ovat kuin ikimänty niin se saa sen näyttämään ihan hävettävän pieneltä, mutta on muihin oikean jalkani kolmeentoista mustelmaan hyvin uskottavan kokoinen. Sääli vaan kun naamani ei näy tässäkään kuvassa.Tai no. Ehkä ihan hyvä. Tämä on ainoa kuva, jossa naamani näkyy. Tällä hetkellä tajusin, että jos kenkäni eivät näy silloin kun minulla on korkkarit jalassa niin eivät ne sen paremmin näy kun on gladiaattorit jalassa. Urpo mikä urpo.  Urpo, joka näyttää hysteerisen hamsterin ja auringonpolttaman kiinalaisen sekoitukselta. Urpo, joka olisi voinut ehkä meikata ja laittaa hiuksia jotenkin ja mätsätä edes rintsikat ja rannetuen toisiinsa mutta kun ei niin ei.

Ja vastaus kysymykseen: 

"Miksi et ikinä postaa päivänasu-kuvia?"
Tämä. Tämä on se syy.