Minulla oli pyhä aikomus Levillä kirjoitella sekä kandia, että blogitekstejä valmiiksi, mutta ainoa mitä kirjoitin oli pari tekstiviestiä kavereille. Mutta oli vain mukava reissu!  Univelkaa en saanut poistetuksi kyllä paljoa yhtään vaan kukapa nyt Levillä nukkuisi edes.

Torstai:

Majoituimme Lapland Hotels Sirkantähden kahden hengen huoneistossa ja suosittelen lämpimästi. Aamiais-buffetit pelastivat puuttuvat kahvimukit.

Taidokkaiden valokuvien ottaminen on aina ollut minulle helppoa.

Anyway, torstaipäivä koostui puhtaasti paikkoihin tutustumisesta ja skimbaajankujalla yms. tallustelusta. En ole koskaan aiemmin viettänyt aikaa sen kummemmin Levillä keväisin ja muistin jälleen miksi: ylihintaisia kauppoja toistensa perään, turistimassoja toistensa perään ja  hässäkkää hässäkän jälkeen. Toki ymmärrän, että joitakin viehättää se kun on kokoajan jotain tekemistä ja porukkaa piisaa, mutta itse olen enemmän Ylläs/Luosto/Pyhätunturi-ihmisiä, jolloin muihin ihmisiin saattaa hyvällä tuurilla törmätä hiihtohississä ja aamulla herää linnunlauluun, ei amisbassoon.

Anyway, Levi on mukava paikka kuitenkin ja Hullu Poro Areena ehdottomasti yksi parhaista keikkapaikoista koko maassa! Lauri Tähkä tuli nähtyä n. puolen metrin päästä ja on se kyllä loistava esiintyjä.

Lauri Tähkä -fanit ovat muuten huomattavasti pahempia kuin Nightwish-fanit (Hullu Poro Areenassa joulukuussa 2007). Samperin kirkuvat mummot (kirjaimellisesti mummot) yrittivät väen vängällä ängetä eteen ja silmät kiiluen huusivat Laurin nimeä kun äijjä kävi meidän puolella lavan laidalla hengailemassa. Hienoahan se on, että voi fanittaa täysillä suosikkiesiintyjänsä keikalla, olla eturivin tuntumassa  ja nuortua siinä sivussa vuosikymmeniä mutta siis kamoon... Hysteeriset holopaisfanitkin käyttäytyivät huomattavasti kohteliaammin kuin humalaiset kuusikymppiset. Jos haluatte eturiviin niin menkää sinne silloin kun siellä on vielä tilaa, älkää sitten kun ne paikat on jo viety. Tosin ehkä Olavi Virran aikaan kaikki oli toisin?

Keikka itsessään oli todella hyvä. Kateeksi käy Lauria kun mies pystyy hyppimään ja loikkimaan ympäri lavaa, kiikkumaan rakenteisiin ja soittamaan kitaraa niin, että hiki vaan valuu t-paitaa pitkin ja pystyy kuitenkin laulamaan biisit täysillä ja nuotilleen oikein. Ja ihan livenä! Itse en uskalla karaokea laulaessa liikahdella yhtään,etten vahingossakaan hengästy. Tykkäilen myös pohjanmaalaisesta meiningistä biiseissä. suuuudeeelllaaaaaaan.

 

 
Kyllä suomalainen mies on hikisenä komeimmillaan... eh?

Pääsin myös yhteiskuvaan Laurin kanssa! Todistusaineistoa: 
No, haaveissa on hyvä elää, sanoi ahven.

Perjantai: 

Kuuden tunnin unien jälkeen suunnattiin buffet-aamiaiselle. Buffetit on parhainta ja pahinta, mitä lomilla voi saada. Kuinkahan paljon sitä lihoisi jos edes viikon söisi joka päivä vähintään kahdella buffetilla? Itse en ainakaan osaa hillitä yhtään omaa syömistäni kun sitä on tarjolla vaikka millä mitalla.

Perjantaina syötiin myös Jäämeri-buffetilla illallista ja mmmmmmm.... kinuskikastiketta karpaloilla. Ja nimenomaan noin päin. Joskus vaan on hirveä makeanhimo.

Kohokohta oli kuitenkin Apocalyptican keikka, mikä oli myös alkuperäinen syy lähteä Leville juuri tuolloin. Lipun ostin jo kuukausia sitten, mutta itseasiassa sille ei olisi ollut mitään kiirettä, koska H.P.A. oli säälittävän tyhjä ja kuivahko paikka vielä puoli tuntia ennen keikkaa.

Toivottavasti tuon nenän omistaja ei haasta minua oikeuteen yksityisyytensä loukkaamisesta.

Minun oli koko perjantain tuntunut siltä, että flunssa on tulossa, kuten aina muulloinkin lomalla juuri ennen 40h työviikon alkamista. Tästä syystä istuin vain yksinäisyydessä hiljaisuudessa Hullussa porossa ja pyrin kuluttamaan aikaani pelaamalla rallipeliä kännykällä. En ottanut mitään kontaktia keneenkään, mutta sitten menin ottamaan tämän kuvan ja eräs 35-40 -vuotias mies alkoi kysellä
1. Miksi otin kuvan tyhjästä tilasta?
2. Olenko sitä mieltä, että Apocalyptican keikalle tulee vähemmän porukkaa kuin Lauri Tähkän?
3. Olenko sitä mieltä, että Apocalypticalla ei ole hirveästi faneja Suomessa?
4. Olenko sitä mieltä, että paikan päällä on vain vähän Apocalyptican faneja?
5. Olenko sitä mieltä, että Apocalyptica soittaa hyvää musiikkia?
6. Olenko oikea lappalainen?
7. Kuinka paljon minulla on poroja?
8. Olenko sitä mieltä, että porojen lukumäärää ei saa kertoa lantalaisille?
9. Olenko sitä mieltä, että lappalainen ja lappilainen on eri asia?
10. Olenko sitä mieltä, että voin olla lantalainen vaikka minulla on omia poroja?

jnejnejnejnejne. Voin vaikka vannoa, että joka toinen tämän miehen lauseista alkoi sanoilla "Sinä siis olet sitä mieltä, että plaaplaa, eikö?"
Ja btw. minulla on omia poroja. Molemmin puolin puita. Eli yksi. Mutta koska se on luonnollisesti verrannollinen pankkitilini saldoon niin, en alkanut tarkentamaan sitä tälle espoolaiselle monitaiturimiljönäärille.

Keikan alkaessa pääsin kuitenkin pakoon häntä ja luonnollisesti löysin itseni eturivistä harjoittelemassa seksikästä hiusten heiluttelua.

Apocalyptica-fanit ovat muuten pahempia kuin Lauri Tähkä-fanimummot. Järki meinasi lähteä kun eräskin pyöritti huppariaan ilmassa ja sain vetoketjusta silmäluomeeni pari kertaa. Teki mieli... No, väkivalta ei ole koskaan ratkaisu, joten tartuin poikaa kädestä, katsoin lempeästi silmiin ja sanoin, että "älä". Ajatuksissani toki jatkoin lausetta lukuisilla voimasanoilla ja manauksilla, mutta ukko oli niin humalassa, etten halunnut provosoida häntä yhtään enempää.

Keikka oli luonnollisesti ihan helevetin upea. Kiljuin kurkku suorana ja tanssin parhaani mukaan messissä. Keikan edetessä huomasin myös, että paras keino välttyä häiriköivien hevifanien heilumiselta on heilua heidän mukanaan ja pian huomaisinkin hyppiväni tahdissa tämän huppariääliön kainalossa. Apocalyptica on r-a-k-k-a-u-s näin kliseisesti sanottuna.

Ja sitten vielä TÄMÄ:

 

RUMPUKAPULAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kannattaa käydä salilla niin silloin voittaa tällaisissa elämän tärkeissä taistelutilanteissa. Yksinkertaisesti väänsin tämän väkisin itselleni sisäisen karate kidini herättyä. Minun. Ikuisesti. Kiitos Mikko Sirén!

 

Lauantai ja sunnuntai menivät rumpukapulaa palvoessa. Flunssa nousi pahemmaksi. Keilailu on todella hauskaa. Mennäänkö porukalla keilaamaan joskus?