Nyt kun pääsin naistenvaivojen makuun niin saman tien voisin jakaa hieman kokemuksiani ehkäisymenetelmistä, joita itse olen käyttänyt ja joita harkitsen. Tämän jälkeen lupaan palautua myös miesystävällisempiin aiheisiin.

Käytetty:

Kondomi: Suosittelen. Jos mies sanoo, ettei halua käyttää kondomia siksi, että se on sama kuin söisi karkkia paperi päällä niin sano että HAHA.! Mieluummin karkki paperi päällä kuin klamydia. Ehkä joku mieslukija voisi mahdollisesti kertoa onko kondomillisessa ja kondomittomassa yhdynnässä loppujen lopuksi suurtakaan eroa? Osa on jopa suosinut sitä, koska se lisää kestoa kun tunneaistia on aavistus hillitty.

Yasmin-pillerit: Aiheuttivat minulle sitrusallergian. Kun menin valittamaan tästä lääkärille niin hän sanoi, että ei voi aiheuttaa ja johtuikohan se mahdollisesti esimerkiksi näistä hedelmien päälle ruiskutettavista säilöntäaineista. En tiennytkään, että sitä hedelmien suojamyrkkyä löytyy myös esimerkiski tuoremehuista ja sitruunaleivonnaisista? Toinen lääkäri taas sanoi, että e-pillerit voivat todellakin aiheuttaa yliherkkyyttä jollekin ruoka-aineelle. Tästä opin sen, ettei lääkäri todellakaan ole aina oikeassa ja ikävä kyllä mitä vanhempi gyne niin sen huonompi tietotaso. Ja ennakkoluulot! Siihen palaan myöhemmin.

Yasminelle-pillerit: Yasminin "pikkusisko". Sitrusallergia väheni joo, mutta muistaakseni näidenkin kanssa yliherkkyys jatkui. Halusin sitten vaihtaa ehkäisykapseliin tai vastaavaan ja menin opiskelupaikkani lääkärin paikkeille ja hän rääkäisi kauhusta kun kerroin käyttäväni yhdistelmäpillereitä. Kärsin harvoin (muutamia kertoja hevosen selästä tippumisen jälkeen) aurallisesta migreenistä ja kuulemma voin saada aivoverenvuodon jos käytän yhdistelmäpillereitä. Sain siis minipillerit. Vaikken olisi enää pillereitä halunnut. Nyyh.

Cerazette: Epämukava olo, veemäiset menkat. Halusin edelleen kokeilla sitä samperin ehkäisykapselia, koska olin lopenkyllästynyt pillereihin. Kuulin, että joudun kokeilemaan n. vuoden toisia minipillereitä, että nähdään sopiiko kapseli minulle. Savu nousi vienosti korvista, kun en tajua miksen heti saanut microlutoneja vaan piti tämä cerazette-vaihe käydä läpi? Lisäksi tämä VANHEMPI naislääkäri antoi minulle ihan järkyttävän saarnan, koska kehtasin SINKKUNA hakea ehkäisyä. Toki minä luonnollisesti aioin lähteä huoraamaan ympäri Napapiiriä. Kuulemma parisuhteessa pitää olla vähintään kolme kuukautta ja mielellään pidempään ennen seksiä. Ja nimenomaan parisuhteessa. Sinkut eivät saa harrastaa seksiä.

Ja kun sanoin vielä, että haluaisin kokeilla kapselia tai mielellään hormonitonta kuparikierukka nyt sinkkuna siksi, että nuo voivat aiheuttaa runsastakin ja pitkäaikaista kuukautisvuotoa/tiputtelua ja on jostain syystä mukavampi vuotaa sinkkuna kuin suhteessa. Oli surkea selitys, koska rakastava poikaystävä ei välitä siitä jos puoliso valuu verta puoli vuotta, vaan jaksaa odottaa. Mielellään hääyöhön.

Microluton: Jatkuva verenvuoto. Ok, välillä on moniakin kuukausia, ettei tule mitään mutta välillä on sitten kuiviin vuotamista. Samoin olen rutikuiva muutenkin, olo raskas ja minulla ärsyttää ottaa pillereitä, joissa on hirveän tarkka ottamisajankohta määritelty. Mutta jos näistä tulee näin ärsyttäviä oireita ja ehkäisykapselissa on samat hormonit niin kannattaako sitä kapselia ottaa? Tosin kapselissa on se, että siinä hormonia välittyy kokoajan ja tasaisesti, kun taas pillereiden kanssa hormonin saanti on hieman epätasaisempaa (etenkin kun on näin huono muisti kuin minulla) ja tuon tasaisuuden vuoksi oireet saattaisivat olla pienemmät?

Toki kapselikin aiheuttaisi vuotamista yms. ja sen laitto ja poisto kuulostaa kamalalta (viilto käteen ja kapseli sinne. Viilto käteen ja kapseloitunut kapseli kaivetaan sormin ulos senttien syvyyksistä paksuilla lääkärinakkisormilla) mutta ajatuskin siitä, että olisi monen vuoden ehkäisy, jota ei tarvitsisi muistaa on ihastuttava!

Kuparikierukka olisi toki suosikki. Olen välillä ollut pitkiä aikoja ilman ehkäisyä ja voin sanoa, että olo oli IHANA! Se hormonien luonnollinen kierto, se tasapainoinen ja ihana ja vapaa ja omaitse-olo <3 Mutta vierasesine kohdussa, laittaminen (synnyttämättömän naisen ah-niin-iso-ja-joustava-not-kohdunkaulan venyttäminen ja sen läpi ankkurin työntäminen.... brr) ja runsaat ja kivuliaammat kuukautiset saavat harkitsemaan tuota toisenkin kerran.

Tajusin juuri, etten olekaan niin monia pillereitä kokeillut mitä olen kuvitellut. Tosin minusta tuntuu, että olen unohtanut mainita yhdet. Ehkä äiti muistaisi nämä paremmin kuin minä itsekään. Noloa :D

Sotasuunnitelma: Huomenna soitan lääkäriajan ja keskustelen vakavasti ehkäisykapselin laittamisesta. Sanon, että olen seurustellut puoli vuotta vakavasti mielikuvitukseni luoman Antero-nimisen yleisurheilijan kanssa, ja emme aio hankkia lapsia seuraavaan 3-5 vuoteen, jolloin pitkäaikainen ehkäisy olisi täydellinen. Näin teemme. Taisteluun siskot sopivan ehkäisyn puolesta! 

Ai niin! Kun aloitin yasmin-pillerit niin laihduin lyhyessä ajassa n. 5 kiloa. Se tosin johtui poikaystävän aiheuttamasta angstista, mutta ehkä hormoni"hoidon" aloituksella oli osansa. :P