Hellittelynimet. Oi sitä verbaalista ilotulitusräiskintää kun rakastuneet naiset pääsevät miehiään nimeämään mitä erikoisimmin yhdistelmin. Ulkopuolisten korvissa suurinosa näistä hellittelynimistä on puhtaasti naurettavia, mutta.... niinpä.... Kaikki on söpöä rakkauden korvin.

1) Miehet ovat eläimiä.


Mies on karju, sonni, jellona, tiikeri ja ori Samalla mies voi olla myös minipossu, vasikkaschmasikka, nalle, poni, sopuli tai koiruliini. Yleensä naiset käyttävät (ikävä kyllä) jälkimmäiseen kategoriaan kuuluvia testosteronia pelkääviä hellittelynimiä. Ensimmäisessä ryhmässä olevia sanoja käytetään kuvaamaan miestä sängyn puolella, tai sitten kun halutaan leuhkia oman miehensä karhumaisella otteella, susimaisella synkkyydellä, hirvimäisellä viekkaudella tai muurahaiskarhun.... no joo.

2) Miehen löytää kasvimaalta

Punainen tupa ja perunamaa saa ihan uusia ulottuvuuksia, kun kuulee joidenkin kutsuvan rakkaimpiaan potuiksi ja pikkulantuiksi. Ihan totta. Näistä miehistä saisi loisteliaat laatikot joulua varten, porkkanahan heiltä löytyy ihan omasta takaa. Itse kutsuisin omaa miestäni maskuliinisesti kurpitsaksi tai jättikurkuksi. Huonona päivänä ehkä retiisiksi tai hernepaloksi. Ehkä kasvisten nimiä käyttävät naiset ovat tehodieetillä ja pyrkivät lisäämään himoaan terveellisiä ruoka-aineita kohtaan liittämällä niihin romanttisia mielikuvia?
Kutsuvatkohan miehet naisia hedelmien nimillä? Meloni, greippi, mandariini? Myöntääkö kukaan?

3) Suomi-hellyttelynimi-suomi -sanakirjaa olisiko lainata.

Joidenkin naisten mielikuvituksella ei ole mitään rajaa kun päästään kehittelemään uusia lempinimiä miehille. Timosta tulee Timpsukka, Tipuli, Timmumimmu, Tissukka, Tipitii tai Maminmussu. Juhanista Juhkuli, Juhismus, Junttura tai Rakastukseliinukka. Näitä väännöksiähän löytyy vaikka keneltä. Omat väännökseni ovat aika loppuunkuluneita, koska lähes kaikkien miesteni nimet alkavat samalla alkukirjaimella ja nimissä ei muutenkaan ole paljoa eroavaisuuksia. Ainoa kunnon alkuperäinen hellittelynimi oli Mörrillä (Mörri), mutta sekin lähti puhtaasti hänen silloisesta tavastaan mörrimöykky mököttää aina riidan tullen. Romantiikka on kohdallani siis kadonnutta perimää. Tai saa nähdä mikä tulevasta poikaystävästäni tulee? JässikkälimusuliinipussutussukkahanipööpelismisaiaiaituituilihQrakastus? Ai niin, Herra X:ää sanoin Tuituliksi. Ihan vaan siksi, että se sana ei kuvannut häntä yhtään.

 4) Mies on herkku!

Nallekarkki, suklaapatukka, kinder-muna... Näitähän löytyy. Eräskin kutsui miestään täytekakuksi, mutta se taisi liittyä jollainlailla sanontaan "Moni kakku päältä kaunis vaikka silkkoa sisältä." Lisäksi jokaiselle miehelle löytyy oma suklaamakunsa: On rommisuklaata, pähkinäsuklaata, maitosuklaata, tummaasuklaata, hasselpähkinäsuklaata yms. Kaikki miehet maistuvat eriltä, joten vaativat oman makunsa. Pitäisi oikeastaan tehdä: "Tee miehestä suklaa"-kirjoitus. Itse ajattelin kutsua jotain hämärää tulevaani minttukrokantiksi, koska se nyt vain sattuu olemaan suklaista parhain.

5) Vuhvuh.

Täytyy myöntää, että naisten käyttämät haukkumanimet miehistä ovat yleensä aika hurmaavia.
"Se on ihan hillitön tonttu! Toljanteri jopa! En tajua miten kukaan voi olla niin pössi!" Tähän voidaan lisätä: taukki, tampio, tohelo, kalervo, kupponen, mölli, mäkäräinen, sittisontiainen, mulkero, nahkiainen (ei enää kuivan kesän paskamakkaranahkiaisia!). Tai kuten oma versioni rumasta haukkumasanasta: Mussukka.

 

Lisättävää? ;)