Feral lähestyi minua mieltään painavan kysymyksen kanssa, joka liittyi "erikoisalueeseeni", eli miehiin ja heidän kummallisuuksiinsa. Kysymys yksinkertaisuudessa on se, että jos miehen kanssa on jotain pientä säpinää jo päällä ja on tavattukin kahden kesken niin minkä ihmeen takia mies ei ei osoita kiinnostusta uuteen tapaamiseen. Paremman ja tarkemman alustuksen löydätte Feralin blogista täältä.

No, ensinnäkin näin naisena mieleeni pamahtaa mitä ihmeellisempiä ja omituisempia syitä tuollaiseen käytökseen. Meidän huono tapamme on ylianalysoida asioita, joten rajasin hieman mahdollisia syitä ja päädyin kuuteen vastaukseen. Ehkä kaikki, osa, yksi tai ei mikään on ainakin lähellä totuutta. Erityisesti kiinnostaisi tietää MIESTEN mielipide tähän asiaan, sillä he varmaan ymmärtävät planeettatovereitaan meitä venuslaisia paremmin.


  • Mies unohti. Kyllä, olen tullut siihen tulokseen, että joskus miesten aivotoiminta käy hieman hitaalla, ja he unohtavat niinkin tärkeän asian kuin yhteystietojen pyytämisen. Toisaalta taas voiko mies unohtaa täysin mainita haluaan tavata jatkossakin? Mikä ettei! Ainakin näin me haluamme aina joskus uskoa. Ja lisäksi mies voi olla niin huumaantunut ja myös varma siitä, että saa sinuun yhteyden jatkossakin, ettei ole kokenut tarvetta eriliseen varmisteluun.

 

  • Mies halusi naisen olevan aktiivinen. Joskus tapaa näitäkin tapauksia, jotka eivät oikein saa sanaa suustaan, koska eivät halua antaa itsestään liian innokasta kuvaa. Tämän vuoksi aloitteen tai jatkokkeen teko jätetään naisten vastuulle ja jos nainen ei sitä tee, niin mies itkee viikon peiton alla ja syö suklaata samalla kun pohtii miksei kukaan rakasta häntä. Tai sitten hän menee etsimään naista, joka tekee aloitteen.

 

  • Miehellä oli sydänsuruja. Ehkä hän vain halusi lohdutusta ja pientä hellyyttä itselleen, muttei ollut valmis vielä mihinkään muuhun, koska mielessä pyörii "Miksi Marja minut hylkäsi?" ja hän ei uskalla enää luottaa naisiin saatika avataan sydäntään heille, minkä vuoksi hän ei tehnyt jatkoketta. Ainakaan vielä ;) Hän saattoi myös testata omaa vetovoimaansa ja tarkistaa, että kun aika on oikea hänellä on mahdollisuus saada oikea namupala omakseen.

 

  • Miestä pelotti. Hulivili huoleton tajusi tavanneensa unelmiensa naisen ja vaikka sydän ja kivekset kuinka huutaisivat häntä pyytämään myös jatkoaikaa niin pelimiehen järki sanoo, että täytyy pysyä viileenä ja etäisenä. Vaikka naiset eivät sitä aina myönnäkkään, niin myös mekin haluamme että miehet ovat hieman vaikeasti tavoiteltavia, ja joudumme puumina heitä metsästämään. Myös pelimies nauttii ainakin joissain määrin siitä, että kiihkeä kissaeläin juoksee hänen kintereillään, jotta mies voi muuttua leijonaksi ja lähteä ajamaan pienempää petoa takaa ja kellistää hänet savannin rutikuivalle maaperälle.

 

  • Mies halusi seksiä. Ja jos sitä ei herunut niin mies lähtee muiden tyvärien perään, koska on liian laiska tutustuakseen sänkykumppaniinsa etukäteen. Tai jos seksiä herui ja mies on sitoutumiskammoinen yksilö, joka kuvittelee spermansa olevan ykkösluokkaa ja haluaa levittää sitä ympäri lääniä niin hän lähtee silloinkin muiden tyvärien perään.

 

  • Kuitenkin todennäköisin ja samalla inhottavin vastaus kysymykseen lienee se, että "He is just not that into you!" Suosittelen jokaista naista katsomaan kyseisen elokuvan, koska se ainakin avasi minun silmiäni paljon. Eli mies vaan ei halua enempää. Hän ei ole kiinnostunut.
    Kuitenkin olen romanttinen optimisti (vaikken sitä myönnäkään) ja näin ollen sanonkin, että vastaus kysymykseesi on "He is just not that into you. Yet!" Eli aina on olemassa mahdollisuus. Toivosta luovutaan vasta sitten, kun tämä kyseinen mies seurustelee sinun vasemman jalkasi mittaisen taskuprinsessan kanssa. Sitä ennen hymyile reippaasti, näytä upealta ja odota, usko ja toivo miehen jossain välissä ottavan sinuun yhteyttä. Tai nykynaisena voit totta kai itsekin tehdä aloitteen kunhan varaudut myös siihen ikävään mahdollisuuteen, että miehen todellinen shittihead-luonne paljastuu facebook-profiilin myötä.

Niin tai näin, täytyy aina pitää mielessä se, että jos aletaan miettiä kumpi menettää enemmän: mies vai nainen, niin vastaus on mies. Tämä pätee tilanteessa kuin tilanteessa, (paitsi jos mies on oikeasti mukava ja särkenyt sydämensä.)
"Jätä se - älä tuhlaa aikaasi vääriin miehiin!" -elokuvassa eräs päähenkilöistä koki pettymyksen pettymyksen perään kunnes sitten vihdoinkin löysi sen, mitä oli aina hakenut. Ja koska fiktio perustuu aina jossain määrin todellisiin asioihin niin myös me - katkerat sinkut ja vinksahtaneet vanhapiiat  -löydämme sen, mitä olemme aina etsineet. Hän voi olla seuraavan nurkan takana tai löytyä juhannuskokon vasemmalta puolelta. Who knows? Mutta jossain hän on.