Arvasin, että naiset innostuvat ;)

Callanetics on Callan Pinckneyn luoma pilates-tyyppinen vartalonmuokkausohjelma, joka on kehitetty jo joskus 80-luvun aikana. 

Callanetics on pilatesta vapaampaa tietyllä tavalla: ei tarvitse hengittää tietyssä rytmissä, ei tarvitse vetää jatkuvasti vatsaa sisään. Callaneticsissa tehdyt liikkeet ovat suhteellisen pieniä, mutta varsin tehokkaita, vaikkei heti uskoisikaan. Lisäksi etenkin jalkojen venyvyys kehittyy yllättävän pian aloittamisen jälkeen.

10 vuotta nuoremmaksi 10 päivässä kirjan takakannelta lainattua:
"Ohjelmalla voidaan sulattaa rasvaa pakaroista ja lantiolta, saada litteä vatsa, venyttää kaulaa, poistaa kaksoisleuka, kohottaa takamusta ja povea, heikentää sääriä ja kiinteyttää käsivarsia."

Eli tyypillisesti luvataan kuu taivaalta, mutta pakko minunkin sanoa, että kaikki nuo asiat pitävät paikkaansa vaikkei tämä nyt kenestäkään huippumallia tee. Ja tulokseen vaikuttaa myös muut elämäntavat sekä se, kuinka helposti ylipäätänsä lähtee rasvaa ja mistä päin vartaloa ja kuinka äkkiä lihaksissa alkaa näkyä muutosta, sekin kun on yksilöllistä.

Tässä esittelyä tuosta 10 vuotta nuoremmaksi 10 tunnissa-ohjelmasta. Saa revetä rauhassa, vaikuttaa alussa huonolta pornoelokuvalta, mutta antaa jotain kuvaa minkä tyyppisiä liikkeitä tässä vaaditaan:

 

Kuitenkin suosittelen ihan aluksi kirjaa "unelmavartalo 30 päivässä" (<- eikö olekin kiehtovia lupauksia? :D) Tässä kirjassa on Callanetics-ohjelma pätkitty siten, että aloittelijakin pääsee helposti mukaan ja liikkeitä vaikeutetaan päivien kuluessa. Samaten voi päättää treenaako koko kroppaa kerralla vaiko vain vatsaa tai sääriä tai takamusta. Itse tällä hetkellä pitkän tauon jälkeen aloitin tällä Unelmavartalo-kirjalla ja teen sekä vatsa- että sääriohjelmaa. Olen tehnyt tätä nyt seitsemän päivää ja tosiaankin reisistä katosi aimo palaset heti alkuunsa ja vatsa on jäntevämpi :P Enkä huijaa! Minulle ei makseta tästä.

Huomioikaa kuitenkin, että sisällytän tähän ohjelmaan myös sen, että pyrin syömään fiksusti ja olen lisännyt muutakin liikuntaa. Kuitenkin ilman Callanetista en ole ikinä saanut itseäni pienentymään näin nopeasti.

Sekä: Kaikilla tämä ei toimi, tuskin edes on liikuntamuotoa, joka tepsii jokaikiseen vartalomalliin ja lihastyyppiin samalla tavoin. Lisäksi ohjelma vaatii tietynlaista kärsivällisyyttä ja kykyä tehdä sitkeästi sata toistoa yksinkertaista liikettä. Ohjelmat sisältävät myös piiiitkiä venytyksiä, joiden aikana joillakin varmaan viimeistään loppuu kiinnostus. Unelmavartalo-ohjelma vie n. 20 minuuttia tai vähemmän (riippuen paljonko liikkeitä mukaan haalit) mutta tuo 10 vuotta nuoremmaksi voi viedä jopa puolitoista tuntia.

Esimerkkikuvat kirjoista. Kirjat ovat ihan suomenkieliset, vaikka kuvissa olevat opukset ovat englanniksi.

        

Jos lisää kokemuksia haluatte lueskella, niin kannattaa mennä tänne, kyseinen keskusteluketju oli minulle innoittajana tähän harrastukseen, eikä ole tarvinut kyllä katua. Kirjastoista luulisi teosten löytyvän ja Huuto.Netissä niitä on myyty halvalla. :)