Minusta ei ikinä tule kaupan kassaa.

Olen juuri vuokratyöläisenä paikallisessa kaupassa neljä päivää ja joka päivä neljä tuntia. Tässä muutamia syitä, miksi minusta ei kannata minkäänsortin myyjää/asiakaspalvelijaa tehdä.

1) mii nou spiik inglis

Tiedättekö, että tyynyliinanpäälinen (pillowcase) on nykyään "err-You-can-cover-err-a-pillow-with-it-err" ja muovipussi (plastic back) on "package".

Elin haavemaailmassa, jossa ajattelin että turistien ja ulkomaalaisten aika on jo ohitse, muttta pian kauppaan syöksyikin BUSSILASTILLINEN saksalaisia turisteja, jotka kai kuvittelivat olevansa kadonneessa Itä-Saksan lähiössä tai Lidlissä, koska puhuivat aina ensimmäiseksi minulle saksaa ja kun sanoin, etten puhu saksaa (lue: sanoin "ööööeer-whaaaat?") niin minua tuijotettiin hetken aikaa hämmentyneenä, sitten vihaisena ja sen jälkeen minulta kysyttiin neuvoa huonolla englannilla, johon vastasin huonolla englannilla. Pian paikalla ilmestyi espanjalaisia nuoria tyttöjä ja kohta kuulin myös norjaa ja ikävä kyllä kyseinen norjalainen ei ollut Andreas Thorkildsen.

Ja Fenii kultaseni. Kuusi on englanniksi six eikä sex.

2) mina ei puhu hyva suomi.

En ole kielinaisia. Eräs, todennäköisesti venäjältälähtöisin oleva nainen tuli minulta kysymään, että "onkjo tjämä tjarjouksessa?" En itseasiassa tiedä mikään minuun meni kun vastasin "kjatsotaanpha" (venäläis-lappalaisittain)

Taivaan kiitos minussa on TOIVOTTAVASTI slaavilaisia piirteitä ja asiakas luuli minunkin olevan ulkomailta muuttanut ja TAIVAAN KIITOS asiakas ei alkanut puhua minulle venäjää, koska en enää osaa sitä. USKON että nainen ei loukkaantunut, koska hymyili minulle ystävällisesti. Tarkoitukseni ei todellakaan ollut vitsailla yhtään kellekkään, etenkin kun tällä naisella oli universumin ihanimmat kengät. Miksi, oi miksi en jaksa neljä tuntia seisomatyötä korkokengillä?

3) Missä mikäkin on?

No en minä tiedä! Eräs asiakas tuli kysymään missä on kangasvärejä. Etsin ja sanoin, ettei niitä valitettavasti ole enää valikoimissamme. Tunnin päästä toinen asiakas tuli kysymään lasimaalia. Etsin ja löysinkin lasimaalin. Kangasvärien vierestä.

Muutenkin jos minulta kysytään "missä on sitätaitätä" niin en vastaa ammattimaisittain "täällä suunnalla, olkaa hyvä" vaan vastaan "mmmööeerr. katsotaanpa!" En kehtaa esittää tietäväni missä jokin asia on ja sen jälkeen kuljettaa asiakasta ympäri kauppaa tuijottaen erikseen jokaisen hyllyvälikön.

4) Kassakone.... *syvä huokaus*

En osaa käyttää kassakonetta. Olen miljoona kertaa mokannut, soittanut myymälävastaavalle ja kysynyt a) miten vaihdetaan kuittipaperi b) miten otetaan takaisin palautettu tuote c) miten laskutetaan kolmekahdenhinnalla-tuote d) miten annetaan alennukset jnejnejne.

Tämähän ei olisi näin erikoista, jos minulle ei olisi noita asioita näytetty jo lukuisia kertoja. En vaan taida olla riittävän älykäs kaupalliselle alalle.

Pahinta tässä on se, että olen nyt yksin iltavuorossa ja joudun sulkemaan kaupan ja laskemaan kassan. Tänään se meni toivottavasti hyvin, sillä aamulla sain kuulla myyjäkollegalta, että eilisen tilityksen jälkeen kuitti antoi ymmärtää, että kassasta puuttuu seitsemän SATAA euroa.

Uups.