1. You make me shine!

Harvoin näkee pariskuntaa, jossa osapuolet saavat toisensa loistamaan ja hehkumaan. Kyllähän vastarakastunut ihminen hehkuu yksisteen, mutta yhdessä tämä symbioosi, jota rakkaudeksi kutsutaan, saa osapuolet katoamaan kulisseihin, sipisemään yksityistä rakkauttaan ja pukeutumaan verkkareihin ja amislippiksiin ihan vaan siksi, koska "hän rakastaa minua tällaisenä kuin olen"
Daa'a. Miten kliseistä. Itse kuiskailen koruilleni "Rakastan itseäni vielä enemmän kun te olette kanssani ja lisäätte upeuttani <3" Koskaan en ole voinut miehelle tuollaista sanoa. Korut ovat upea lisä itsetietoisen (sekä itseriittoisen) sinkkunaisen beautyboxissa: niillä voidaan kiinnittää katse haluttuun kohtaan, niillä voidaan korostaa, niillä voidaan peittää, niillä voidaan aiheuttaa ihailua ja kateutta ja niitä on ennenkaikkea ihana omistaa. Samaa ei voi sanoa poikaystävästä. Sällit eivät saa muiden katseita kiinnittymään haluttuun kohtaan, heillä ei voi korostaa omia hyviä puoliaan (yleensä ne huonoimmat korostuvat parisuhteessa), niillä ei voi peittää, koska ne aina muistuttavat sinua huonoista puolistasi, koska ne korostuvat hänen kohdallaan sillä hänen kanssaan huomio ei kiinnity sinne minne pitäisi. Hyvällä tuurilla sälli voi aiheuttaa ihailua ja kateutta muissa, mutta joskus tästä seuraa mustasukkaisuutta, riitoja, pettämistä, jättämistä, kyyneleitä ja "äijä kiertoon"-asennetta. Lisäksi miehet eivät tykkää, kun he ovat naisen omistuksessa.


2. Perfect match

"Tänään en kyllä jaksa valkonaamaista poikaystävääni. Haluan rinnalleni kunnolla ruskettuneen latinon, tai vielä parempaa, afrikkalaisen vaihtoehtomiehen. Toivottavasti hän tajuaa pukeutua turkoosiin paitaan, jotta hän korostaisi silmämeikkiäni ilman, että tekee minusta riikinkukon näköistä. Toisaalta tarkemmin kuin ajattelee, niin ehkä valkonaama persikansävyisessä bleiserissä saisi ihoni näyttämään kuulaammalta... Mmm... testataanpa!"

Sääli kun tuo yläpuolella oleva ajatusmaailma on pelkkää fantasiaa. Meillä ei ole mitään mahdollisuutta valita joka päivään eri miestä rinnallemme korostamaan parhaita puoliamme. Olisihan se mahdollista, mutta emme myöskään halua kyseenalaista mainetta miestennielijänä, vaan pysymme mieluummin pikkutuhmina naapurintyttöinä, jotka kierrättävät entisiään ja antavat siveellisiä pakkeja baaritiskillä.

Korut saa helposti matchaamaan omiin asusteisiinsa tai meikkeihinsä, mutta on sula mahdottomuus lähteä poikaystävän baariin niin, että molemmat näyttäisivät kuuluvan toisilleen. Ehei. Victoria Beckham tosin onnistuu siinä, mutta hän onkin huomattavasti rikkaampi. Suomalainen mies ei pahemmin kuuntele naisen toivetta, että molemmat pukeutuisivat yökerhoa varten johonkin vaaleanpunaiseen.

3. Supersize vai minimize?


Minimize ei taida olla sana, mutta se rimmasi hyvin ja ehkä  ymmärrätte mitä sillä haetaan.

Kuten myös miehuuden koolla on väliä (mitä normaalimpi sen parempi) niin myös korujen koolla ON väliä. Ratkaiseva ero on, että aina voi itse valita, että tahtooko tänään jotain suurta ja häkellyttävää vai jotain pientä ja piristävää. Välivaihtoehtoja unohtamatta.

Joinain päivinä tulee hillitön halu kiduttaa omia korviaan ja sitä valitsee nutturan kaveriksi hehtokilon painoiset korvikset korvalehtiinsä killumaan. Tai joskus paidan kaula-aukko tuntuu turhan avonaiselta, ja on pakko saada jotain sen peittoon. Tai no, myönnetään. Itse käytän isoja kaulakoruja avonaisten paitojen kanssa  vain siksi, että miehillä olisi edes jotain katsottavaa sillä suunnalla. Joinain päivinä taas riittää pelkkä sormus tai haluaa kulkea vailla säihkettä ollenkaan. Luottaen vain omaan luonnolliseen vetovoimaansa ja silmiensä säteilyyn.
Poikaystävän kokoa ei voi valita. Lisäksi peukalon koko ei määrää kaikkea muita kokoja. Osa säilyy mysteereinä viime hetkeen saakka.


4. Forever yours

Osta koru ja voit olla varma, että se säilyy rinnallasi juuri niin kauan kuin tahdot. Poikkeuksena rikkoutuminen tai hukkaan joutuminen. Voihan poikaystäväkin joutua hukkaan mutta korun menettäminen on huomattavasti traagisempi tapahtuma kuin jonkun häntäheikin salaperäinen katoaminen "miesten kalastusreissulle vuoristoon". Miehet myös voivat mennä rikki, täytyy myöntää sekin. Miehet voivat rupsahtaa, saada burnoutin tai muuttua tunnevammaisiksi.

Mutta nuo kaikki voidaan korjata! Harva jaksaa H&M:ltä ostettua korua korjauttaa jos se ei omin voimin onnistu. Helpompaa ja ehkä myös halvempaa on ostaa ihan uusi samantyylinen koru tilalle. Jos poikaystävän ongelmat eivät korjaannu itsestään tai tarpeeksi tiukassa aikataulussa ja miestä odottaa leppäkeihäiden hautausmaa niin voimme olla varmoja, että samanlaista ei löydy tilalle: löydämme jotain VIELÄ pahempaa.

Miehet *huokaus*

5.
EN KEKSI! Auttakkee luomisentuskaista sinkkua :(